Psi v doživotní dočasné péči

FERDINAND

Ferda bude asi znovu chodit!

Stav: V doživotní dočasné péči
Evidenční číslo: 693
V útulku od: 03.11.2020
Adoptován: -
 
Pohlaví: Samec
Plemeno: jezevčík
Hmotnost: 10 KG
Barva: hnědá
Narozen: 15.6.2009
Kastrace: Ne

Vánoce klepali na dveře a jak všichni víme, o Vánocích se dějí zázraky. U nás v AniDef tomu není jinak a my se s Vámi o ten náš Vánoční zázrak chceme podělit právě dnes.

Ferda, rytíř na dvou kolečkách, se zamiloval do fenky s podobným handicapem, která ho donutila nám ukázat, že nožky stále mohou fungovat a třeba jednou bude zase chodit!! Ferda se k nám původně dostal jako obyvatel hotýlku na nějakou dobu. Po čase se ho majitelka ze zdravotních důvodů musela vzdát a Ferda nám tak zůstal. I přesto, že je Ferdovi už 11 let, nedává to na sobě znát, stejně tak si nepřipouští svůj handicap. Bohužel v minulosti nebyl včas operován a Ferda tak na zadní nožičky ochrnul. Přesto je plný života a radosti z něj. Kdyby to jen trochu šlo, skákal by pro pozornost do vzduchu, ale protože mu jeho zadní nožičky úplně neslouží, alespoň nosí jeden aport za druhým a projevuje lásku tisícem pusinek.

Ferda měl po domácku vyrobený – velmi nevyhovující vozíček, a tak jsme se rozhodli vyrobit jej přímo na míru. Strhla se neskutečná vlna solidarity a pomoci, kdy spousta z Vás přispěla na Ferdův vozíček. Po čase se nám ozval pan Hutira (tímto ještě jednou moc děkujeme) a rozhodl se celý vozíček financovat. Firma AnyoneGo vyrobila vozíček na míru v hodnotě 13 410,-Kč (firma AnyoneGo poskytla pro útulkového pejska 10 procent slevu, děkujeme!).

Ale proč tohle zmiňujeme? Jistě si vybavíte naši milou psí seniorku – ovčandu Daru, kterou nám bylo doporučeno s vážnými zdravotními problémy poslat za duhový most.. fenka Dara nebyla schopná chůze, tak jako on – Ferda se do ní ZAMILOVAL, neskutečně si jí oblíbil a byl schopný pro ni udělat cokoliv. Jako zázrakem Ferda začal používat zadní nohy a POSTAVIL SE NA NĚ, byť jen na pár vteřin.

Kdo nás zná, ví, že my neradi slyšíme špatné zprávy a chceme slyšet názor hned několika odborníků. I přesto, že nám bylo několikrát sděleno, že Ferdův handicap je již nenávratný a doživotní, i přesto jsme nezaháleli a vyrazili s Ferdou na konzultaci do Vetcentra v Praze, kde svitla naděje!! Ferda absolvoval první rehabilitaci, která byla tak úspěšná, že došel po svých až k autu a po cestě „domů“ do útulku spokojeně spinkal.

Více o Ferdovi se můžete dozvědět z reportáže Blesku: https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-blesk-tlapky/660800/odjede-senior-ferda-11-domu-hleda-lasku-i-pres-hendikep-je-to-aktivni-partak.html?fbclid=IwAR2X3fdxmhbziCnanQtUEcrjCepBOXy9BzoYJA6KW20qv6ewGm6i4BxeUUU

O výše zmiňované ovčandě Daře s dobrým koncem se můžete dočíst zde: https://www.anidef.cz/o-nas/aktuality/93-stekotem-proti-smrti

Děkujeme Vám všem, kteří nám stále tak moc pomáháte a nikdy nás nenecháte ve štychu! Ferda našel svou rodinu a odjel do doživotní dočasné péče, abychom mohli nadále hradit náklady spojené s jeho zdravotním stavem - léky a rehabilitace.

Pokud byste nás chtěli podpořit, můžete tak učinit na náš transparentní účet 2401251539/2010* s poznámkou “Ferdinand” či na náš netransparentní sbírkový účet číslo 2101566109/2010. Případně se můžete stát jeho virtuálním páníčkem, neváhejte nás kontaktovat na našem e-mailu! Děkujeme, že pomáháte s námi ❤️ 

← zpět