Psi k adopci

DRAGO ARADEL

Umístěn dočasné péči s následnou adopcí

Stav: V adopci
Evidenční číslo: 1049
V útulku od: 06.06.2022 (661 dní)
 
Pohlaví: Samec
Plemeno: německý ovčák
Hmotnost: 31kg
Barva: NO
Narozen: 17.9.2019
Kastrovaný/á: Ano

Drago Aradel byl zachráněn na prosbu poslance pana Jiřího Pospíšila, který k celému případu uvedl:
"Před několika týdny se na mě s prosbou o pomoc dvěma pejskům, žijících v opuštěném domě, obrátila kancelář insolvenčního správce, která řešila prodej rodinného domu, na jehož dvoře pejsci žili. Z domu se postupem času stalo opuštěné místo, lidé z něj odešli, odnesli si s sebou svoje věci, ale pejsci zůstali na místě a stali se tichými obětmi lidské přezíravosti.
Chvíli se o ně původní chovatelé starali, ale čím více času ubíhalo a čím více dohad mezi nimi bylo, tím méně péče dostávali. Na opuštěném dvoře přežili v osamění i zimu, během které se dům prodal. A přestože byli chovatelé ze strany insolvenčního správce a realitní kanceláře několikrát vyzývání, aby se o ně postarali a našli jim nové zázemí, nic se nezměnilo. Situace byla dlouho nepřehledná, protože nebylo jasné, kdo je vlastníkem psů a kdo se o ně má starat. Dokonce hrozilo, že předání domu do rukou nového majitele proběhne za přítomnosti policie.
Nakonec jednoho z pejsků, jemuž se život smrskl do pobíhání v uzavřené kůlně, přijal pod svá křídla útulek AniDef - útulek Žim, kterému za vše moc děkuji. Druhého pejska si jeden z chovatelů rozhodl ponechat s příslibem, že se o něj řádně postará."
Drago Aradel je NO s PP narozený 17.09.2019 (CHS ho odložila). Byl ze začátku vystrašený a nedůvěřivý, dodnes cizím lidem při prvním kontaktu nevěří a zavrčí na ně. Známé lidi už vítá, mává ocasem, usmívá se na ně.  Rád si hraje, miluje míčky a .zvládá aport, má rád, když se mu někdo věnuje. Je to velmi citlivý, učenlivý a nádherný pes. Má evidentně pevné zdraví, když přežil  zimu v podmínkách, ve kterých byl opuštěn. Drago je čistotný a vesměs tichý pes. Není nijak histerický ani uštěkaný, v klidu a trochu bázlivě pozoruje okolí a jemně si přijde pro pochoutku a pohlazení. Hledáme pro něj majitele, který bude rozumět jeho citlivé duši, dá mu trochu času, aby si zvykl, nebude ho strašit hlasitými zvuky, ale trpělivě si získá jeho důvěru a lásku. On mu pak bude nejvěrnějším parťákem, jakého si mohl přát. Parťákem, co ho bude poslouchat a uctívat beze slov.

Do adopce odejde  očkovaný, čipovaný, odčervený, odblešený, na základě podpisu adopční smlouvy a uhrazení příspěvku na péči, s podmínkou kastrace (ještě v režii útulku).  Zájemce prosíme o vyplnění dotazníku , nahttps://forms.gle/XhktirLMoEPK1g1A6 základě něhož Vás budeme kontaktovat. Případně lze volat rovnou  tel: 736 769 601,

← zpět